Eredetileg V8-as motor köré tervezték az Aston Martin belépőmodelljét, de idővel nem kerülhette el a sorsát, és megkapta a 6,0 literes V12-est. Utóbbi alapján nemrég elkészítették a Zagato változatot is, most pedig azok örülhetnek, akik a nyitott autózás szerelemesei: roadster karosszériával is választható lesz a V12 Vantage.

Mostanáig a kevésbé merev karosszéria miatt tartózkodtak ettől a változattól, de úgy látszik, megoldották a kérdést. Ráadásul az 510 lóerő teljesítményű V12-eshez csak 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak, azaz tényleg azoknak készül az újdonság, akik nem csak szeretik, de tudják is a vezetést. Az opciós tételek listáján is olyan extrák szerepelnek csak, mint teljes karbon belső csomag, vagy fekete hűtőrács és küszöbborítás, se robotizált, se automatikus váltó nincs.

Mindössze 101 darabot készít majd az Aston Martin a V12 Vantage Roadsterből, ennek megfelelően lőtték be az árat, alapból 150 000 fontot kell érte fizetni. A megrendeléseket már fogadják, a gyártás az idei utolsó negyedévben indul, és jövő nyáron ér véget. Az új szuperkabrió egyébként áthangolt felfüggesztést, egyedi felniket is kap, utasterében meg a középkonzolon néhány, a többi modellben műanyag kapcsolót valódi üvegből készítettre cserélnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!