Még annyi fáradtságot se vettek maguknak, hogy rendes márkajelzést kapjon a Dodge máka legújabb autója, a Venezuelában most bemutatott Forza nevű szedán, ami a régi – korábban nálunk kombiként illetve Strada pickupként forgalmazott – Palio lépcsős hátú változatának, a Sienának aktuális változata – helyi gyártásból.

Idő közben hatalmas méretű hűtőráccsal gyarapodott az autó, no meg a hátuját is átszabták egy kissé, és mindkét helyen prominens helyen szerepel az aktuális Fiat-logó. Ezeknek a hűlt helyére helyeztek egy-egy fekete jelvényt, amelyre apró betűkkel írták rá a Dodge nevet. Nem csoda, hogy egyszerűen gyártási hibás Fiatnak látszódik az újdonság, egyébként a kormánykeréken is így oldották meg az átmárkázást.

Műszakilag nincs eltérés a Fiathoz képest, az egyféle, 1,4 literes négyhengeres benzinnel 79, földgázzal 67 lóerős teljesítményű. Egyébként a helyi adók miatt nem olcsó az autó, 9,9 millió forintnak (!) megfelelő 274 891 venezuelai Bolivar, ennek megfelelően mindent beleadnak, ami ennél az agg konstrukciónál dupla légzsákot, manuális légkondit, négy elektromos ablakemelőt, fedélzeti számítógépet jelent, no meg USB bemenettel rendelkező rádiót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!