Az ADAC szakemberei a tavalyi év második felében végezték a 2016-os parkolóház-tesztjüket, amelyben levélben értesítették az üzemeltetőket az inkognitóban végzendő vizsgálatról, de 19 szolgáltató levélben tiltotta meg az autóklub szakembereinek az eredmények közlését – volt, aki rendőrségi feljelentéssel fenyegette az autóklubot. Szóval csak 44 helyről (legalább 150 darab, közcélra használható parkolóhely) mondanak véleményt az ellenőrök, a többiek hozzáállása pedig helyszíni vizsgálat nélkül minősíti, milyen kiszolgálásra számíthatnak az oda behajtók…

Összesen 110 pontos listán mentek végig az ADAC ellenőrei, például megmérték, a magasságkorlátozást jelző táblák tényleg megfelelő magasságban lógnak-e, milyen meredek a felhajtó, a parkolóhelyek többsége legyen 2,3 méternél szélesebb – a mai autóknál ez is szűknek számít, természetes, hogy a több évtizeddel ezelőtt épült ingatlanokban nem lehet mindet így kialakítani, de azért ott is vannak olyan helyek, ahol újra lehet festeni a helyeket.

Noha 2015-ben átadott parkolóház is volt a listán, nem lett olyan az ADAC szakemberei által meglátogatott parkolóház, amely nagyon jó minősítést kapott volna. Az első helyezett az 1991-ben megnyitott, 259 férőhellyel rendelkező Vitihofgarage lett, jó világítással, széles közlekedőutakkal és egyértelmű táblázással nyerte meg a tesztelők tetszését. A sor végén a heidelbergi Tiefgarage am Theater kullog, ahol túlságosan alacsony (1,9 méter alatti) a megengedett magasság, túl szűkek a közlekedőutak és parkolóhelyek (még a rokkantaknak szántak is), rossz a megvilágítás, nincs mobil térerő vagy az ezeket kiváltó segélyhívó berendezés.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!