Új videót tett közzé a Lancia, amelyben azt magyarázzák, hogyan merítenek a márka múltjából a hamarosan kezdődő újjászületéshez, de közben persze nem hanyagolják az aktuális kínálatot, ami ugye az egy szem Ypsilon kisautót jelenti, amelyet csak Olaszországban forgalmaznak – ahol nem panaszkodnak, hiszen épp 4. alkalommal döntött piaci-részesedés rekordot a kisautó-kategóriában.

Fiatalosabb lett a LED-es menetfény a Lancia állítása szerint, van egy új feláras karosszériaszín, a Dew Green, a beltérben immár halványkék színű a műszerfalbetét, módosították a műszeregység grafikáját, alapáron adják a tengeri hulladékból készített Seaqual kárpitot. Az ügyfelek vezetéknélküli Android Auto és Apple CarPlay csatlakozást lehetővé tevő fejegységnek örülhetnek, egyben elérhető lett a tolatókamera is, vezetéknélküli telefontöltő is van.

Már csak az 1,0 literes, lágyhibrid benzinessel (70 LE) választható a Lancia Ypsilon, újdonság, hogy ennek már autógázos (LPG) változatát is kínálják, amivel az olaszországi üzemanyagárak és feltételezett 15 000 km-es futásteljesítmény mellett évi 700 eurót lehet spórolni az üzemanyagköltségen. A megújult autóhoz limitált kézitáskát is piacra dobtak, amelyet az 1914-ben alapított, jelenleg a 3. és 4. generáció által vitt E.Marinella divatház készít E.Marinella by Lancia néven.