Az Iveco páncélozott járművei is részt vettek a második világháborús orosz győzelem 67. évfordulójának tiszteletére rendezett nagyszabású katonai parádén Moszkvában, ami történelmi esemény, hiszen külföldi gyártmányú páncélozott járművek most először vettek részt az ünnepségen. Annyi magyarázata azért van a dolognak, hogy az Iveco aláírt egy megállapodást az orosz Oboronservice céggel, amelynek értelmében hamarosan helyi gyártású lesz az Iveco LMV többfunkciós jármű.

A terepjárók mozgékonyságát és a páncélozott autók biztonságát ötvöző LMV különböző fegyveres erők támogatására szolgál a nemzetközi békefenntartó küldetések során. Az autót a helyi igényekhez alakították, és már meg is indult a 100 darabos nullszéria összeszerelése, a tervek szerint évente 300-500 járművet gyártanak majd. Eddig tíz európai országban több mint 3000 darabot vásároltak meg a járműből.

Az LMV egy mozgékony jármű, amely a legkülönbözőbb éghajlati (így a szélsőséges +49 °C és -45 °C közötti hőmérsékleten) és terepviszonyok között is megállja a helyét. A 7000 kg össztömegű alapváltozat 2300 kg hasznos terhet bír el. Egyszerű karbantartása pedig zökkenőmentes logisztikai támogatást és alacsony üzemeltetési költségeket biztosít.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!