Mi is beszámoltunk arról a balesetről, amikor a szabálytalan Nissan GT-R nekiütközött az akkumulátoros-elektromos BYD taxinak, amely rögtön kigyulladt, és mindhárom bent ülő meghalt az azonnal kigyulladó autóban.

Természetesen vizsgálóbizottság alakult, amely most elkészült a jelentéssel, miszerint semmi baj nincs a kínai autóval. Wu Zhixin, a 13 fős bizottság vezetője (és a China Automotive Technology & Research Center helyettes vezetője) szerint a több hónapos vizsgálat eredménye szerint nem a BYD e6 lítium-ion akkumulátora gyulladt ki, az autónak nincsenek a biztonságot csökkentő konstrukciós problémái. A balesetben a lítium-ion telep és a nagyfeszültségű elektronika sérült meg, ami rövidzárlatot okozott, ami meggyújtotta az autó utasterében használt anyagokat. Az akkumulátor 96 cellájából 21 sérült meg, noha korábban az autó sikeresen megfelelt az EuroNCAP törésteszt mintájára végzett C-NCAP teszten, az okozta a vesztét, hogy a gyorsan hajtó Nissan GT-R megpördítette az autót, amely nagyjából a hátsó tengely magasságában egy fának ütközött, ami az elektromos komponensek sérülését okozta. Shenzen városa közösségi közlekedésében 300 darab elektromos BYD taxi és 200 darab elektromos BYD autóbusz vesz részt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!