Jelen pillanatban csak annyit tudunk a Rimac One nevű, 1088 lóerős elektromos szuperautó balesetéről, hogy az ORYX-ovu vezetéstechnikai központ pályáján egy zágrábi rendszámú, fehér színű Ferrari LaFerrari ellen próbálgatták az autó tudását. Az egyik gyorsulási verseny videója felkerült az internetre is, a meglehetősen rövid táv ellenére győz a horvát alkotás, igaz, itt is már a füvön ér véget a fékút.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ezt követően vezetőcsere történt a Rimac Automobili bevallása szerint 7 millió euró értékű, és egyébként a Formula E versenysorozatban felvezetőautóként funkcionáló autónál (innen van a Race Director dekoráció), majd jött a következő futam.

E során az ismeretlen pilóta elveszítette uralmát az autó fölött, és a pályát szegélyező kerítésben landolt, és bizony alaposan megsínylette a beton-alapzaton való áthajtást a felfüggesztés és a karosszéria. Mivel a baleset magánterületen történt, és senki nem sérült meg, a rendőrség nem vizsgálja az eset körülményeit. Mate Rimac, az autó építője és tulajdonosa is szemtanúja volt a balesetnek, ő most épp azzal van elfoglalva, hogy a lehető leggyorsabban újra teljesen működőképes legyen az autója.

Fotó: Uživo-sa-hrvatskih-prometnica Fotó: Uživo-sa-hrvatskih-prometnica

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!