A Frankfurti Autószalonon lesz majd először látható a maga természetes szépségében a Jaguar F-Pace, de addig is közreadtak néhány fényképet az álcázott autóról, amelyen sivatagi- és sarkköri körülmények között tesztelik – nem sokkal azt követően, hogy a Tour de France-on is szerephez jutott az autó.

Nem véletlen a nagy hírverés, hiszen a Jaguar reményei szerint az új F-Pace lesz a legnagyobb számban gyártott/értékesített autója, ami várhatóan még az új XE típust is túlszárnyalja majd. Ennek oka pedig az, hogy világszerte nagy és egyre növekedik az igény a prémium szabadidő-autókra, amelyek közé a Jaguar első szabadidő-autója is tartozik. Alacsony üléspozíció könnyíti meg a ki- és beszállást, és teszi sportossá a vezetési élményt.

Középkategóriás méretű lesz a jármű, ami azt jelenti, hogy 4- és 6 hengeres motorokkal kínálják majd, padlólemez tekintetében a Land Rover Discovery testvére, azaz hosszmotoros. Fizikailag az 5,0 literes, kompresszoros V8-as is belefér a motortérbe, de egyelőre nincs arról szó, hogy ilyen sportos modellt készítenek – a 3,0 literes V6-osnak lesz 380 lóerős változata, aki többre vágyik, annak meg ott vannak a különféle Range Rover típusok. Attól nem félnek, hogy egymástól hódítanak el vásárlókat a cégcsoport luxus szabadidő-autói, mert a Jaguar F-Pace kifejezetten közúti használatra készült, míg a Range Roverek terepen is megállják a helyüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!