Rekord alacsony benzinfogyasztást ért el a Toyota Plug-In Hybrid Priusa a Nürburgringen, és a hírértéken kívül más tanulsággal nem nagyon szolgál, hiszen a gyakorlatban ritkán talál az ember olyan bő 20 kilométeres hegyes-völgyes útszakaszt, ahol állandó 60 km/órás tempóval tud haladni.

A 20,75 kilométeres Nordschleifén a különféle biztonsági szabályokon kívül még 60 km/órás átlagsebességet kell tartaniuk a pilótáknak, és ezt persze a Toyota csapata is tiszteletben tartotta. Az autót se hagyták meg szériaállapotában, a TRD részleg spoilerkészletet és 225/40-es abroncsokkal szerelt 18 colos felniket szerelt a Priusra, és persze teljesen feltöltött akkumulátorral kezdte meg a körét az autó.

A pályán lévő mintegy 300 méteres szintkülönbség is jól jött, hiszen rengeteg energiát tudott visszatermelni a Joe Clifford újságíró által vezetett kábeles Prius, aminek a benzinmotorja csak az egyik hosszú emelkedőn indult be. Ennek köszönhető, hogy nem nulla, hanem 0,4 l/100 km-es átlagfogyasztással zárta a körét, amelyet egyébként 20 perc 59 másodperc alatt tett meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!