A Ferrari sajtóosztálya kifejezetten harcosan védi autóinak nimbuszát, de néha képesek megmagyarázhatatlan dolgokra is. Például a brit Autocar újságnak megtiltották – hivatalosan megkérték rá őket -, hogy a Ferrari 458 Speciale-McLaren 650S összehasonlításról készített videóban versenypályán forgatott felvételeket is használjanak. Mi ebben a furcsa? Hát az, hogy a tesztből a Ferrari jött ki győztesen, de valamiért a maranellóiak nem akarják, hogy ezt az emberek lássák.

Az Autocar újság egyébként nyomtatásban már lehozta a cikket, ami a weboldalukon is elérhető, második körben egy olyan videót szerettek volna készíteni, amelyek kifejezetten ebből az alkalomból kibérelt Castle Comb versenypályán hasonlították volna össze a két autó tudását. Amikor a Ferrari tudomására jutott, hogy versenypályán kellene összemérni a 458 Speciale és a 650S tudását, rögtön közbeszóltak. Közúton annyit forgatnak az olasz sportkocsiról, amennyit csak akarnak, de a versenypálya ki van zárva. Szóval a Ferrari 458 Speciale egy jó autó, de a gyár szerint versenypályán nem nyújt meggyőző teljesítményt. Mi más oka lehet annak, hogy nem akarják, hogy az emberek lássák?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!