Európában ötajtós, ferde hátú karosszériával kezdett a Škoda Rapid, Kínában négyajtós, lépcsős hátú karosszériával dobták piacra. Hamarosan jön az egész világ számára kifejlesztett ötajtós, a Spaceback nevű változat, amely lényegében egy rövidebb hátsó résszel rendelkező kombi.

Nem véletlen ez a karosszériaforma, így töltik meg a jövőre várható új Škoda Fabia ötajtós- és kombi változata közötti meglehetősen szűk piaci rést. A Spaceback bemutatkozása a Frankfurti Autószalonon lesz, addig is első generációs kombinak álcázzák az autót rengeteg ragasztószalag és a kocsi orrának közepére helyezett régi hűtőrács segítségével. A B oszlopig változatlan lesz a felépítmény, az után meg egyenes vonalakkal megrajzolt keskeny tetőoszlopok jelentik majd az újdonságot.

Várhatóan a ferdehátúval azonos méretű lesz a Spaceback csomagtartója, de könnyebben lehet majd nagy méretű tárgyakat belepakolni a hátsó rész formájának megváltozása miatt. Motorok tekintetében ugyanazok a három- és négyhengeres benzin- és dízelmotorok lesznek elérhetőek a Spaceback-hez, mint a normál Škoda Rapidhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!