A Hankook kapta a „Nemzetközi gumiabroncs technológiai díj az innovációért és kiváló teljesítményért A Hankook kapta a „Nemzetközi gumiabroncs technológiai díj az innovációért és kiváló teljesítményért

A Hankook Tire kapta a rangos „Tire Technology Award for Innovation and Excellence 2011“ (Nemzetközi gumiabroncs technológiai díj az innovációért és kiváló teljesítményért) díjat az „Év gumiabroncs-gyártója” kategóriában.

A díjat, amely a gumiabroncs ágazaton belül öt kategóriában jutalmazza a kiváló teljesítményt, most harmadszor ítélték oda a Kölnben rendezett Abroncs Technológia Expo keretében. Az elismert nemzetközi gumiabroncs-szakértőkből álló zsűri a gyártó által az elmúlt 12 hónapban elért „kiemelkedő haladást” értékelte a díjjal.

Stefan Fischer, az Európai Technikai Központ vezetője köszönetet mond a zsűrinek a díjért Stefan Fischer, az Európai Technikai Központ vezetője köszönetet mond a zsűrinek a díjért

A Hankook a 2010-es évben jelentősen megemelkedett nyersanyagárak ellenére látványos növekedést ért és tovább bővítette gyártási kapacitását. A Kínában és Indonéziában felépülő két új gyárral a gumiabroncs-gyártó nemcsak termelési mennyiségét kívánja bővíteni, hanem globális helyzetét is meg akarja erősíteni a piacon A Hankook Tire Európában is tovább terjeszkedik: Magyarországon a vállalat közel áll a második építési fázis befejezéséhez. Ezzel a duplájára, több mint 11 millió darabra, nő az európai gyártási kapacitás.

Tony Robinson, az Abroncs Technológia Expo alapítója, gratulál Stefan Fischer-nek (balról jobbra) Tony Robinson, az Abroncs Technológia Expo alapítója, gratulál Stefan Fischer-nek (balról jobbra)

A Hankook Tire alkalmazottai képzésébe is befektet, 2010 júliusában egy új globális oktatási központot  hozott létre. A Hankook Globális Oktatási Központ feladata a Koreában, Kínában és Magyarországon működő gyárak alkalmazottainak támogatása és továbbképzése. A vállalat célja, hogy a gyártóhálózaton belül erősítse a hatékony együttműködést és egységes minőségi szabványokat vezessen be.

A Hankook Tire hosszú távú befektetőként Magyarországon a munkaügyi központokkal szoros együttműködésben államilag elismert OKJ-s képzési programot indított Dunaújvárosban, mellyel a munkanélküliek képzéséhez járul hozzá. A program sikeres elvégzése után a résztvevők automatikusan felvételt nyerhetnek a Hankook Tire gyárába. A vállalat 2009-ben posztgraduális képzési programot is elindított, speciálisan fiatal mérnökök számára. A vállalat ezzel is az iparág jól képzett munkaerő iránti növekvő igényére reagál. 2011 februárjában immár a második gumiabroncs technológiai mérnöki képzés résztvevői is befejezték tanulmányaikat a helyi főiskolán.

– Eredményes évet zártunk, és örülünk, hogy ezt a díjat átvehettük. Filozófiánk, a „fenntartható világszintű növekedés” valamint gyártóegységeinkben folytatott működésünk elismerését látjuk benne. Itt kell köszönetet nyilvánítanom munkatársainknak is, akiknek áldozatos munkája nélkül nem érhettünk volna el ilyen szintű haladást.- jelentette ki Jin-Wook Choi, a Hankook Tire alelnöke és európai igazgatója.