Még februárban látogatták meg a hatóságok a Smart Alabama nevű, a Hyundai tulajdonában levő beszállítócéget, akkor a cég egy 21 éves munkásával megszökött 13 éves lányt kerestek. A hírek szerint ezt követően tartott egy belső vizsgálatot a cég, amelyet követően több tucatnyi, gyermekkorú munkást rúgtak ki. A Reuters riporterei a cég alkalmazottaival beszélgetve arról számoltak be, hogy rendszeresen láttak fiatal gyermekeket a gyárban dolgozni, sok esetben a fiatal szülőjüket kísérték dolgozni ahelyett, hogy iskolába jártak volna. Jellemzően nagy a fluktuáció a cégnél, ahol rengeteg az országba épp csak megérkezett migráns dolgozik, az ő gyermekeik nem kerülnek be az iskolarendszerbe, így nem is hiányoznak onnan.

A riporterek beszéltek olyan migráns hátterű személlyel, aki korábban szintén dolgozni vitte a gyermekét, állítása szerint szüksége volt a pénzre, idő közben – miután a gyermekét elbocsájtották – beíratta gyermekét az iskolába.
A Smart Alabama és annak többségi tulajdonosa, a Hyundai nyilatkozata szerint minden törvényt betartanak és betartottak, és ideiglenes munkaerőt közvetítő vállalkozásokat bízott meg az alkalmazottak keresésével, és ezektől a partnereitől elvárja a törvények betartatását. Mindenesetre az illetékes ügyészség nyomozást indított az ügyben, amelyet azonban elnyújthat, hogy a bevándorlók számára csak az első állomás volt ez a munka, azt követően vagy továbbmentek vagy hazatoloncolták őket hazájukba, így a tanúk felkutatása és kihallgatása sokáig tarthat.
Alamaba törvényei szerint 17 éves korig van tankötelezettség, és 18 éves kor alatt nem lehet senkit se alkalmazni olyan veszélyes környezetben, mint a Smart Alabama által működtetett présüzem.