Az Opel immár 12 éve folyamatosan veszteséges, ez idő alatt 12,4 milliárd dollár támogatásra volt szüksége a General Motors részéről. Nem csoda, hogy az immár az USA tulajdonában lévő cégnél megelégelték a folyamatos ráfizetést, ezért radikális lépésről döntöttek. A jövő héten az igazgatótanács elé kerülő új üzleti tervben két gyár bezárása is szerepel, ami harminc százalékkal csökkentené az Opel gyártókapacitását.

Jelenleg évi félmilliós kihasználatlan kapacitással bír az Opel márka Európában, ezt pedig meg kell szüntetni. Egyelőre még csak vizsgálják az autó összeszereléssel foglalkozó üzemeket, és azok teljesítményét nézik egymáshoz képest. 2014 előtt biztos nem fog sor kerülni gyárbezárásra, a hírek szerint a németországi Bochum és az angliai Ellesmere Port gyárai vannak a legnagyobb veszélyben. A szakszervezetek szeretnék, ha például Chevrolet típusok gyártásával jobban kihasználná európai gyártókapacitását a General Motors, de egyelőre nincs arról hír, hogy ilyesmire sor kerülne.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!