Nem, nem a Lada autógyár (VAZ) ciril betűs nevét kapja a Mercedes G-osztály háromajtós változatának búcsúzó limitált szériája, hanem egy belső kódból ered a BA3 Final Edition elnevezés.

Rozsdamentes acél külső kiegészítők és AMG alkatrészek teszik egyedivé az autó megjelenését. Az utastérben krómozott alkatrészek és rengeteg, egyébként feláras extra teszi különlegessé a hangulatot. Két erőforrással lehet választani a rövid G-osztály befejező szériáját, a G 350 Bluetec-ben 211 lóerős dízel, a G 500-ban 5,5 literes, 388 lóerős V8-as dolgozik.

Szívó V8-a benzines vagy különösen tiszta üzemű dízel választható a búcsúzó szériához Szívó V8-a benzines vagy különösen tiszta üzemű dízel választható a búcsúzó szériához

Azért állnak le a háromajtós változat gyártásával, mert az utóbbi években igazából alig vásároltak ilyet. Manapság leginkább az arab országokban vásárolják a G-osztályt, ennek megfelelően a termelés túlnyomó része (pár éve 85 százalékos volt a részarány) az ötajtós karosszériával készülő G 55 AMG.

BA3 - ez a 2,4 méteres tengelytávolságú, zárt karosszériát jelöli a Mercedes G-osztály esetén BA3 – ez a 2,4 méteres tengelytávolságú, zárt karosszériát jelöli a Mercedes G-osztály esetén