Egy 21 éves mérnök-hallgató, Kevin Factor és Brendan Aurelio, egy műanyagokkal foglalkozó cég tulajdonosa közösen alapította meg a Factor Aurelio Automobile-t, kifejezetten azzal a céllal, hogy a Fülöp-szigetek első sportkocsiját elkészítsék.

Még május végén mutatkozott be az alkotásuk, rögtön két példányban, az egyikbe 1,6 literes, Honda VTEC szívómotor került, a másikba Mitsubishi 4G63-as 2,0 literes turbó. Azt nem árulták el, pontosan mekkora a motorok teljesítménye, illetve mennyire fürgék az autók, mindkét japán erőforráshoz számtalan teljesítménynövelő készlet létezik, úgyhogy a 160-500 lóerő közötti tartományt tudják lefedni az egyelőre névtelen típussal.

Ezzel kapcsolatban a legnagyobb újdonság, hogy némi nézeteltérést követően immár csak Aurelio Automobile néven fut a vállalkozás, mivel eredetileg se tettek közre semmi időtervet arra vonatkozólag, mikor indul a sorozatgyártás, így nem tudni, ez a változás – a terveket készítő szakember távozása – mennyiben befolyásolja a sportkocsi sorsát.

Az autó egyébként a klasszikus autóépítési receptet követi, kézzel hegesztették össze az acél csővázat, a karosszéria üvegszálas műanyagból készült. Karbont is használtak, de csak dekorációs célból, az utastérben. Igyekeztek a lehető legtöbb alkatrészt készen beszerezni, így is elég nagy munka volt a két prototípus megépítése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!