A 38 éves nagykőrösi férfi szerdán kora reggel egy, a kecskeméti Kurucz körúton parkoló Fiat Tipot tört fel. Kitörte a kocsi bal hátsó üvegét, majd a kormány alatt lévő vezetékeket kitépte a helyükről, és megpróbálta azokat összekötni. Az autót nem sikerült beindítani ezért odébb állt. A 250 ezer forintot érő Fiatban körülbelül 50 ezer forintos rongálási kárt okozott.

Autólopási szándékáról azonban nem tett le a férfi. Kevéssel a hajnali eset után a Kodály Zoltán téren parkoló Ladát próbálta meg elkötni. A 150 ezer forintot érő Lada ablakát is betörte – ezzel 12 ezer forintos kárt okozott –, de ez az autó sem akart beindulni. A bűncselekmény közben megérkeztek a kecskeméti rendőrök is a helyszínre, akik tetten érték és elfogták az autótolvajt. – A férfi a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte, szabadlábon védekezik – tájékoztatta szerkesztőségünket Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért