Egy autó alapján nem lehet megítélni egy egész márkát, mert az lehet jobb vagy rosszabb, mint az átlag, ezért  Consumer Reports nevű, független fogyasztóvédelmi szervezet azokat az egyesült Államokban jelen lévő tömegmárkákat rangsorolta, amelyek legalább két típussal rendelkeznek – épp ezért az Alfa Romeo, a Jaguar, a Maserati, a Ram, a Smart és a Tesla kimarad a felsorolásból.

Kimarad az egyenletből a márkamegítélés, ezért is tudott az élre kerülni a TDI-botrányban érintett Audi, amely ugyan remek autókat gyárt, de bizony manapság nincs a legjobb híre; mivel a 2015-ös tesztek alapján állították össze a sorrendet, még szerepelnek a dízelmotoros típusok, amelyeket idő közben már nem forgalmaznak. A márkamegítéléshez az autótesztek eredményeit, a megbízhatóságot, a törésteszten mutatott védelmet, az aktív biztonsági segédeket és a tulajdonosi elégedettséget veszik figyelembe. Ennek megfelelően azok a márkák kerülnek az élre, amelyek már pár éves modellkínálattal, megbízható autókkal és elégedett tulajdonosokkal rendelkeznek. A Toyota autóinak átlagos színvonalát a kitűnő megbízhatóság húzta fel, de például a remek autókkal rendelkező Mercedesnél pont a megbízhatatlanság rontotta az összpontszámot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!