Idén ünnepli 50 éves évfordulóját a Mattel cég Hot Wheels kisautó-sorozata, amelynek első tagja egy miniautűr Chevrolet Camaro volt. Ezek után természetes, hogy ebből az autóból készítik a születésnapi autót, a Hot Wheels Edition nevű csomagért 4995 dollárt kérnek.

Narancs fényezést, szürke-fehér fólia dekort, 20 colos kovácsolt alufelniket, 20th Anniversary emblémákat, fekete hátsó lámpákat tartalmaz a csomag, a fekete utasteret narancs színű kiegészítőkkel dobják fel. Az életnagyságú autóhoz mellékelik még annak Hot Wheels kisautó-változatát, amelyet külön nem lehet megvásárolni.

Ráadásul nemcsak az utcai autókhoz (2500 darabot készítenek) választható ez a csomag, de a COPO nevű, gyári építésű gyorsulási versenyautókhoz is. Ezekből összesen 69 példányt készítenek, alapáron egy új fejlesztésű 5,0 literes V8-as szívómotort kap, felár ellenében 7,0 literes szívó- vagy 5,7 literes kompresszoros blokk is választható. A váltó minden esetben 3 fokozatú TH400-as automata, és merev a hátsó híd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!