Fekete a karosszéria, az anyaga üvegszálas műanyag vagy alumínium Fekete a karosszéria, az anyaga üvegszálas műanyag vagy alumínium

Ötven éves születésnapos kiadással ünnepli meg a Shelby American nevű cég, hogy 49 évvel ezelőtt dobták piacra a Cobrát. A furcsa évforduló annak köszönhető, hogy az autó a Barrett-Jackson aukciósház scottsdale-i árverésének negyven éves évfrodulóján mutatkozott be, és az árat elnézve szükség lesz arra az egy évre ahhoz, hogy mint az ötven példány gazdára találjon.

Az autókban közös, hogy nem a vásárló igényének megfelelően készül, hanem fekete fényezést és egyforma, bordó bőr belsőt kap mindegyik, és a különleges szériára utaló jelvényeken kívül még a küllős kerekek is közösek lesznek. Az autókat egyébként motor és hajtáslánc nélkül szállítják le a megrendelőnek, aki vagy maga szerzi be a hiányzó alkatrészeket, vagy a Shelby American márkakereskedőinél rögtön berakatja álmainak motorját az alvázba.

Burgundi bőr kárpitot kap a jubileumi széria Burgundi bőr kárpitot kap a jubileumi széria

Az üvegszálas műanyag karosszériával a motor nélküli roadsterért 69 995 dollárt kérnek, míg az alumínium karosszériás, de szintén üres autó 134 995 dollárba kerül. Az eredeti, 62-65 között 655 példányban gyártott autókra megszólalásig hasonlító modern Cobrák az akkorinál merevebb alvázat kapnak, jobbak a fékjeik, miközben a laprugós felfüggesztés lényegében változatlan.

Motor-váltó nélkül szállítják le az autót a megrendelőnek Motor-váltó nélkül szállítják le az autót a megrendelőnek