Nem vált rögtön kategóriát az Audi A3-as vászontetős változata, de immár az alsó-közép kategória felső határait feszegeti – az Opel Cascadához hasonlóan az A3 Cabrio is félúton van a középkategória felé.

Az erős álcázás ellenére már megállapíthatjuk, hogy sokkal szebb lesz az autó megjelenése, azáltal, hogy a szintén győri gyártású Sedan-hoz hasonlóan rendes csomagtartót kap a Cabrio. Mindezt valószínűleg azért lépik meg, mert az A4-esnél is közeledik a modellváltás, és az a kabrió hamarosan pár évre búcsúzik a kínálatból.

Az MQB alapokra épülő új Audi A3 Cabrio már összkerékhajtással is elérhető lesz, a motorkínálat az 1.2 TSI-től egészen az S3-as 2,0 literes, benzines turbómotorjáig terjed majd, tehát az összes, jelenlegi négyhengeres választható lesz. Úgy tűnik, a fejlesztés már a vége felé jár, de valószínűleg csak a következő kabriószezonra kerül majd a kereskedésekbe az autó, amelyet a Sedan mellett készítenek majd a győri Audi gyárban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!