Anno a Willys CJ2-A összeszerelésével kezdett autógyártásba az indiai Mahindra cég, és mind a mai napig van hasonló jármű a kínálatban, a Thar. Utóbbiból fejlesztették a kifejezetten az észak-amerikai piacra, de rekreációs és nem közúti használatra szánt Roxor nevű típust, amelyet Detroitban szerelnek össze és 4 millió Ft-os alapáron kínálnak.

Megjelenését tekintve a CJ-7-es Jeepre hasonlít a Roxor, de ahhoz képest 7,5 centivel hosszabb a tengelytávolság és keskenyebb is a karosszéria, de például a hossz megegyezik. A hűtőrács már egyedi formájú, és 900-féle színben lehet majd megvásárolni a terepjárót. Miközben a terhelhetőség mindössze 158 kg, 1,58 tonnát vontathat a Roxor.

Műszakilag egyszerű a konstrukció, a létraalvázhoz laprugókkal csatlakozik a két merev tengely, a 2,5 literes turbódízel elég visszafogott, 62 LE/195 Nm teljesítményű, a váltó ötfokozatú kézi kapcsolású vagy ismeretlen fokozatszámú automatikus lehet. A végsebességet 72 km/h-ban korlátozzák elektronikusan, a Mahindra saját mérése szerint a Roxor 7,4 l/100 km-es átlagfogyasztással üzemel.

ROXOR is ready. Are you?

ROXOR has arrived. #ROXOROFFROADwww.roxoroffroad.com

Közzétette: ROXOR Off Road – 2018. március 2.