Kilencven évvel ezelőtt nyílt meg az első Bosch szerviz, Magyarországon 1929-ben jelent meg a Bosch Szolgálat Kilencven évvel ezelőtt nyílt meg az első Bosch szerviz, Magyarországon 1929-ben jelent meg a Bosch Szolgálat

Az egyik legnagyobb, márkafüggetlen szakszerviz hálózat van a Bosch tulajdonában, kilencven évvel ezelőtt Hamburgban nyílt meg az első szerviz, ma 147 országban mintegy 15 000 helyen várják az ügyfeleket.

Magyarországon már 1929-ben megnyílt az első „Bosch Szolgálat” névre hallgató javítóműhely, és tízegynéhány év alatt közel 30 tagból álló hálózattá nőtte ki magát. Ezeket később természetesen államosították. 1910 és 1925 között az évente gyártott gépjárművek száma csak Németországban 14 ezerről 70 ezerre emelkedett. Az utakon futó autók számának gyors növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb lett a javíttatási igény is. 1920-ra a Bosch sorra nyitotta szerelőműhellyel egybekötött boltjait – először csak a nagyobb német városokban, később pedig már az olyan nagyvárosokban is, mint Budapest, Genf, Milánó, Prága és Bécs. Ez a hálózat azonban még mindig nem volt elég kiterjedt ahhoz, hogy széles körű szervizelési lefedettséget nyújtson. Ez változott meg 1921-ben, amikor Hamburgban megnyílt az első hivatalos Bosch műhely, elindítva ezzel a Bosch műhelyhálózat későbbi folyamatos terjeszkedését.

A hamburgi Max Eisenmann & Co. társaság működtette az első Bosch Service javítóműhelyt A hamburgi Max Eisenmann & Co. társaság működtette az első Bosch Service javítóműhelyt

Ma 96 helyen működik Bosch Service javítóműhely hazánkban, ezek között az általános gépjármű-javítással foglalkozó Bosch Car Service-k, és a dízelmotorokra specializálódott Bosch Diesel Serivce-k is megtalálhatóak.