shelby2

A Barrett-Jackson árverési ház scottsdalei rendezvényén jelentette be a Shelby American, hogy az első átépített Mustang piacra dobásának ötvenedik évfordulóját egy 500 darabos limitált szériával ünneplik meg, amely a 50th Anniversary Shelby Super Snake névre hallgat.
shelby3
Mindössze két megjelenés közül lehet választani, a kék-fehér és fehér-kék színösszeállítás megegyezik azzal, ami fél évszázaddal ezelőtt a vásárlók rendelkezésére állt. A 2017-es modellévű Mustangok – tehát a most bejelentett frissítés előtti autók – adják az alapot, azon belül is az 5,0 literes V8-as motorral szerelt GT kupé. Kompresszor segítségével 670 lóerőre növelik a teljesítményt, némi felár ellenében még nagyobb szállítási kapacitású feltöltőt adnak, amivel már 750 lóerőre nő a teljesítmény.
shelby4
A megbízható működés érdekében nagy teljesítményű hűtőrendszert kap az autó, egy darabból álló kardántengelyt és a Ford Performance kínálatából származó féltengelyeket használnak. A 96 km/h-ss ebességet 3,5 másodperc alatt képes elérni a születésnapi Super Snake, a negyedmérföldes távot 10,9 másodperc alatt futja meg. A rengeteg jelvény és a sorszámot jelző plakett mellett olyan kiegészítő műszereket is kap a 50th Anniversary Shelby Super Snake, amely vezetéknélküli kapcsolaton keresztül kapja az információkat a motortérben elhelyezett érzékelőktől.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!