Nem volt egyszerű a kezdet a Volkswagen Bogár számára az Egyesült Államokban, hiszen amikor az első autók 1949. január 17-én, a Westerdam nevű gőzös fedélzetén megérkeztek az országba, még élénken ott volt az emberek emlékezetében, hogy Adolf Hitler kérésére készült el az autó, ami nem volt a legjobb reklám. Így már nem is olyan lebecsülendő teljesítmény, hogy 2-t el is adtak belőle. Az észak-amerikai forgalmazás beindítása a holland Ben Pon-hoz köthető.

Az ötvenes évek közepére a kis fogyasztása és egyszerű technikája miatt szerették meg a vásárlók, 1955-ben megalakult a gyári képviselet, 1960-ig már 300 000 példány futott az USA útjain. A fennálló rend ellen lázadó hippiknek köszönhetően beindultak az eladások, például csak 1968-ban 423 ezer darabot értékesítettek belőle. Tavaly ennek nagyjából tizedét sikerült teljesíteni, ennek ellenére nagyon örül a német cég, hiszen még így is ez az egyik legnépszerűbb autójuk az Egyesült Államokban.

Most a Volkswagen egy különleges kialakítású limitált szériával emlékezik meg erről az évfordulóról, amelyből azért 2-nél több példányt készítenek. Érdekes módon a sajtóközleményben nem térnek ki arra, hogy mitől is lesz különleges ez a modell, úgy tűnik, még dolgoznak a felszereltség összeállításán a felelősök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!