Hirtelen mindenki önvezető autót készít, és persze a Ford konszern se akar kimaradni a jóból, gyorsan be is mutatták a Fusion Hybrid (nálunk Mondeo Hybridként forgalmazzák majd) alapjára épített, működőképes prototípust, amelyet a Michigani Egyetemmel és a State Farm Biztosítóval közösen készítettek.

Amíg a Nissan már 2020-ra ígéri, hogy az ügyfelek számára is elérhető lesz a technológia, a Ford csak 2025-re vállalja, hogy megvásárolhatóvá teszi ezt a járművet. Ami egyébként nem csak saját magát navigálja biztonságosan a forgalomban, de az autó-autó kommunikáció terén is a legmodernebb megoldásokat használja, azaz figyelmezteti a többi járművet az esetleges veszélyre.

A Ford mérnökei a jármű 60 méteres környezetét másodpercenként 2,5 millió alkalommal pásztázó infravörös érzékelők segítségével térképezik fel – állítólag az autó képes megkülönböztetni egy papírzacskót egy kis rágcsálótól is ekkora távolságról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!