Valószínűleg nem oszt, nem szoroz a Red Bull F1-es istálló költségvetésében az a legfeljebb 30 ezer eurós büntetés, amelyet azért szabhatnak ki rá, mert engedély nélkül száguldozott Max Verstappen a 2011-es évjáratú autóval a kitzbüheli sípályán.

Noha a csapat tisztában volt azzal, hogy környezetvédelmi területen zajlik majd a rendezvény, nem adott be kérelmet a területileg illetékes önkormányzathoz – aki egyébként megadta volna azt, hiszen alig pár perces, ellenben a helyszínen 3500 fős, az interneten több százezres tömeget vonzó eseményről volt szó -, így nem is kaphatott engedélyt a rendezvényre, mégis megtartotta azt. A csapat csak állásfoglalást kért, és miután azt megkapta, nem foglalkozott tovább a dologgal, a papírmunkát már nem végezte el.

A kiszabható büntetésnél minden bizonnyal többet költöttek a speciális abroncsokra, az erre az alkalomra készített hóláncra és az autó elektronikájának átprogramozására; minderre azért volt szükség, hogy a nem éppen jó tapadású havon úgy-ahogy vezethető legyen az RB7-es betontorpedó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!