Nagyon készül a Rolls-Royce az első, akkumulátoros-elektromos modelljének piacra dobására, az összesen 2,5 millió km-es programból most épp a francia Riviérán esedékes 625 000 km-s tesztelésnél tartanak, ezeket a kilométereket közutakon és a BMW tulajdonában lévő Miramas tesztközpontban (1198 hektáron 60 km-nyi zárt tesztpálya) futják meg a prototípusok.

Újabb információkat is elárultak a 2023-ban érkező újdonságról, annak köszönhetően, hogy szerkezeti tartóelemként építik be az akkumulátort a vázba, annak merevsége 30%-kal emelkedik az aktuális modellekhez képest. A Cw 0,25-ös légellenállási együttható azt jelenti, hogy a Spectre lesz az eddigi legáramvonalasabb autója a márkának, az utasok pedig annak örülhetnek, hogy az új elektromos rendszer a nagyobb számítási teljesítményével még finomabb futómű-szabályozást, tehát kényelmesebb haladást tesz majd lehetővé. A bejutásról előre feltáruló ajtók gondoskodnak, amelyek közel 1,5 méteres hossza a márka eddigi legnagyobb ajtajaivá teszi őket, a Spectre legnagyobb karosszériaeleme az A oszlop tövétől induló hátsó sárvédő lesz majdnem 4 méteres hosszal.

Az első megrendelők már 2023 utolsó negyedévében megkapják autóikat, ezzel a Rolls-Royce 3 évvel megelőzi majd a Bentley-t, hiszen a vetélytárs márka épp most halasztotta el első villanyautójának piacra dobását 2026-ra – a bemutató meglesz 2025-ben, de a sorozatgyártás több hónapos csúszással indul csak meg.