Nem mintha a Lada Niva, hivatalos nevén 4×4 terepjáróképességével nagy baj lenne, de természetesen ezen is lehet javítani. A moszkvai LADA Centr Aviamotornaya márkakereskedés dobta piacra az Offroad elnevezésű limitált szériát, amely lényegében egy piacfelmérés; arra kíváncsi a gyár, mekkora sikere lenne egy ilyen terepjárónak.

A Standard névre hallgató alap-felszereltségű, háromajtós Nivát vették alapul az átépítéshez, amely többek között zárható első differenciálművet, erősített lengéscsillapítókat, 15 colos felnikre szerelt 235/75 R15-ös Cordiant Off Road abroncsokat és ezek miatt kerékjárat-szélesítéseket is tartalmaz. Aztán ott van még a tetőcsomagtartó, a hasmagasság-emelés, a tetőre kivezetett szívósor, a csörlővel ellátott első lökhárító, az acél küszöbvédő burkolatok. A 2 év/50 000 km-es garancia megmarad az átalakításokat követően is, hiszen a gyár jóváhagyásával történt az átépítés. Az Offroad változat ára 715 999 rubel (3,9 millió Ft), ami jelentős felár a Lada 4×4 Standard 405 000 rubeles (2,2 millió Ft) árához képest, de cserébe egyedülálló képességekkel rendelkező terepjárót kap az ember.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!