A 30 éves évfordulót lekésték, a 40-edikre még többet kell várni, úgyhogy a Jaguar most, 34 évvel a jeles eseményt követően piacra dobja a LeMans-i győztes XJR-9 LM versenyautót ünneplő modelljét. Jól jelzi a vásárlói preferenciák változását, hogy nem a sportkocsijukkal emlékeznek, hanem a nagyobbik szabadidő-autójukkal, az F-Pace SVR változatából készül az Edition 1988 limitált széria.

A versenyautó által 24 óra alatt megtett körök számának megfelelően pontosan 394 példányt készítenek a Jaguar Special Vehicle Operations műhelyében a Midnight Amethyst Gloss fényezésű autóból – olyan fényezésről van szó, ami alapesetben fekete, és csak napfényben jön elő rajta a lila szín. Richard Woolley, az SVO kreatív igazgatója szerint több mint 40-féle rétegrendet próbáltak végig, mire sikerült elérni a kívánt hatást. A kovácsolt alufelniket Champagne Gold színre fényezik, és a karosszérián a fényes fekete mellett még Sunset Gold színű díszek is megjelennek.

Az utastérben fél-anilin Ebony színű bőrkárpitot használnak, a díszek selymesfényű Sunset Gold bevonatot kapnak, a küszöbökön hátulról megvilágított Edition 1988 feliratot lehet olvasni. Az 550 lóerős, kompresszoros V8-assal szerelt Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 4,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, csúcssebessége 286 km/óra. Világszerte meg lehet vásárolni majd a különleges szabadidő-autót, amelyet az Egyesült Királyságban 101 550 fontos áron kínálnak.