Emanuel Colombini bútorgyártással szerezte meg vagyonát, egyébként nem csak gyűjti a Lamborghiniket, de a Super Trofeo Lamborghini versenysorozatban amatőrként indul is. Az olasz autógyártó iránti rajongása odáig fajult, hogy megalapította az Eccentrica nevű műhelyt, amelynek első alkotása a modernizált Lamborghini Diablo.

A BorromeodeSilva formatervező stúdió mellett számos mérnök (aerodinamika) dolgozott az átalakított megjelenésen, nem látszik első pillantásra, de az összes karosszériaelem új. Sok helyen funkcionális szempontok alapján változtattak, ahol a forma maradt az eredeti, ott pedig a tömeget csökkentették – a karbon jóvoltából. Amíg az eredeti autón az első légbeömlő csak a hűtést szolgálta, az áttervezett autón az része az aerodinamikai csomagnak. A fényszórókat lebillenő fedél mögé rejtették.

Teljesen új az utastér, egyfelől szebb, másfelől ergonomikusabb kialakítású az új műszerfal, minden felületet bőr vagy Alcantara borít. A kormánykerék és a kormányoszlop karbonból készül, a hifi a Marantz műhely gyártmánya. A Lamborghini Diablo alapját jelentő acél térvázat megerősítik, itt többek között 3D-nyomtatással készült titánium elemeket is használnak. Az Eccentrica megtartja az 5,7 literes V12-est, amelyet új vezérműtengelyek és szelepek segítségével 550 LE/600 Nm-re erősít, a tömegcsökkentéssel együtt ez már 3,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást eredményez. A megállásról elöl 6 dugattyús nyergeket használó Brembo fékrendszer gondoskodik, a Pirelli P Zero Trofeo R abroncsait szerelik a 19 colos felnikre – a 34 méteres fékút 20% javulást jelent az eredetihez képest, és 1,2 g-s keresztgyorsulást ér el az Eccentrica Diablo.

Az Eccentrica műhely mindössze 19 darab Lamborghini Diablo-t fog modernizálni, és ígéri, hogy ezek között nem lesz 2 egyforma példány, hiszen a megjelenést (karosszériaszín, kárpitozás) az ügyfél kívánságának megfelelően alakítják ki. Az építés 16-18 hónapot vesz igénybe és 1,2 millió euró a vételár. A Diablo egyébként csak a kezdet, az Eccentrica ezt követően újabb restomod átépítéseket akar végezni.