A Dubai Autószalonon mutatkozik be a McLaren legújabb egyedi autója, amelyet egy fontos közel-keleti ügyfél, egyben az autógyár egyik tulajdonosa rendelt magának. A McLaren Special Operations részleg több mint 120 órát töltött az átalakítással, ebből csak a hátsó spoiler festése 30 órát vett igénybe. Utóbbira kézzel festették fel Bruce McLaren önéletrajzából származó idézet (Life is measured in achievement, not in years alone) arab fordítását stilizált, Dubai látképét idéző betűkkel.

Egyébként a fekete-arany színkombináció határozza meg a hangulatot, a motortérben valódi 24 karátos aranyból készítették el a hőpajzsot, és az összes rendelhető karbon kiegészítő ott van az utastérben és a karosszérián. A motorhoz nem nyúltak, tehát a Nissan-féle 4,0 literes V8-as biturbó 720 LE/770 Nm teljesítményű, ez 2,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-s sebességre a kupét és 360 km/h a csúcssebesség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!