Egy Veronában szolgáló pap, Renzo Zocca ajándékozta Ferenc Pápának a 29 éves Renault 4-esét, miután megtudta, hogy az egyházfő korábban Argentínában is ilyen autót használt.

A Pápa azt nyilatkozta, saját maga fogja vezetni az autót, amikor csak sikerül megszabadulnia az elődje által is használt páncélozott Mercedestől. Ezzel egy időben a biztonsági szolgálat azt nyilatkozta, hogy számukra rémálmot jelent az autó, amely nemcsak hogy merényletek, de egyszerű közlekedési balesetek ellen se nyújt megfelelő védelmet.

Renzo Zocca az 1984-ben gyártott Renault 4L-t korábban gyermekek szállítására használta, és jelenleg nagyjából 300 000 kilométeres futásteljesítménnyel rendelkezik. Ferenc Pápa első körben egyébként arra próbálta meg rábírni a papot, hogy adományozza jótékonysági szervezetnek az autót, de aztán mégis elfogadta az ajándékot – már vezette is új autóját, amely nagyon tetszett neki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!