Már 25 éve létezik és fejleszti a folyékony-elektrolites technológiáját a svájci központú NanoFlowcell, amely most kiterjeszti a működését – fejlesztés és tőkegyűjtés – az Egyesült Államokra is. Azt remélik, hogy sikerül olyan tőkeerős piaci szereplőt találni, aki az akkumulátoros-elektromos megoldás alternatíváját felkarolja, a figyelemfelkeltés céljából egyedi megjelenésű Quantino prototípust is építettek.

Ez a 2 darab, egyenként 125 literes tartályában található bi-ION nevű elektrolit-folyadékkal egy feltöltéssel 2000 km-es hatótávolságot ér el – ezzel nem is a hétköznapi használatra készülnek, hanem arra, hogy eleinte még messze lesznek egymástól a töltőállomások, de még azok áthidalása se okoz majd problémát az autónak.

A nemrég meghozott Inflation Reduction Act nevű törvénycsomag a zöld technológiákat támogatja, a NanoFlowcell úgy számol, a tőkepiacok figyelme még jobban erre a területre fordul, ezt, és nem az elérhető állami támogatásokat akarják kihasználni a technológiájuk gyakorlatba való átültetésére.