Természetesen a gyár nem örült annak, amikor tavaly felkerültek az internetre az új Opel Corsa OPC álcázatlan képei, a Corsa menetpróbán volt alkalmam erről elbeszélgetni az egyik termékfelelőssel, aztán maga a gyár is hasonló húzást alkalmazott, amikor a minap közölte a videót, amelyen Karl-Thomas Neumann vezeti a még álcázott újdonságot.

Ma pedig már itt is vannak az első hivatalos sajtófotók és -információk az újdonságról. A legfontosabb dolgokat már tudhatjuk a magyar árlistából, ahol 5 653 000 Ft-os indulóáron szerepel, ezen felül 699 000 ezer Ft-ért kap az ember sperrdifit (mechanikus elsőt, és nem elektronikus hátsót, ahogy itt szerepel), 18 colos felnit és nagy teljesítményű Brembo fékrendszert. A műszaki adatok táblázatában javarészt csak a n.a. vagyis „nincs adat” szerepel, de azt tudjuk, hogy a 210 LE/245 Nm (túltöltéssel rövid ideig 280 Nm) teljesítményű 1,6 literes turbómotor 6,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás tempóra az Opel Corsa OPC-t, és 230 km/h-s végsebességet tesz elérhetővé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!