Még 2000-ben játszotta el először a ma 64 éves Mario Hili – időközben nyugdíjas – villanyszerelő, hogy miután észlelte, hogy gyorshajtás miatt fénykép készült róla, bejelentést tett a rendőrségen, hogy ellopták az autóját, amelyet aztán nem sokkal később megtaláltak, és azt visszakapta. A legszebb az egészben, hogy ezeket a bejelentéseket azt követően tette, hogy kipostázták neki a büntetést, tehát nagyjából egy hónappal az esetet követően, és ekkor tette meg a bejelentését a kocsijának ellopásáról és annak későbbi megtalálásáról, amit vakon elhitt a rendőrség.

Mivel egyszer bejött a húzása, tovább folytatta ezt a gyakorlatot, és az elmúlt 13 évben összesen 21 alkalommal hajtotta végre ezt a műveletet gyorshajtás/piroson áthajtást követően. Egyfelől nem kellett pénzbüntetést fizetnie, másfelől nem kapott büntetőpontokat sem a jogosítványára. Nem tudni, miért csak most és hogy egyáltalán mitől derült fény Hili úr tevékenységére, az biztos, hogy most is olcsón megúszta: a 21 közlekedési szabálysértés után egy összegben 2500 ausztrál dollár büntetést kell fizetnie, és ennyivel le is tudták a dolgot a hatóságok, nem vonják be a férfi jogosítványát és nem kap egy darab büntetőpontot sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!