2024-től az Audi Hungaria autógyára is többmárkás üzem lesz, azaz kihasználva az MQB műszaki alap előnyeit, a következő generációs kompakt szabadidő-autónak a Cupra változata is hazánkban készül majd. A gyártás előkészítése már folyamatban van.
„Az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen Konszern vállalatainak megbízható partnerévé. Támaszkodunk a konszernben rejlő szinergiákra annak érdekében, hogy a CUPRA gyártásával hatékonyabbá tegyük  járműgyárunk kapacitáskihasználtságát. Ez bevált gyakorlat számunkra, hiszen motorjaink számos Audi, Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámgyárunk a Volkswagen és Audi Konszern exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket. Termékeink mellett egyre meghatározóbbak azon kompetenciaalapú szolgáltatásaink, amelyeket a konszern világszerte működő vállalatainak nyújtunk. Az új CUPRA SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul a nemzetközi pozíciónk, valamint járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback, valamint ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.
„Egy kompetens csapat dolgozik azon, hogy a projektet a kitűzött határidőre megvalósítsuk. A tervezés már megkezdődött, az új CUPRA modellt a meglévő gyártási struktúránkba integráljuk a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárunkat érintik. Az első „Made in Győr” CUPRA 2024-ben fog legördülni a gyártósorainkról. Kitűnően képzett csapatommal már most örülünk az új CUPRA SUV modell gyártásának”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. Az új CUPRA SUV modellt különböző motorizáltsággal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.