Többször is elhalasztották a Volkswagen olcsóautó-márkájának indulását, a német Bild am Sonntag újságnak adott interjúban Martin Winterkorn elárulta, hogy 2018-ban érkezik a konszern 13. márkája. A piaci bevezetéskor rögtön három autóval indítanak, egy ötajtós, egy lépcsős hátú és egy szabadidő-autó közül választhatnak majd a kínai ügyfelek.

Az új típusokat a Volkswagen kínai partnereivel – Shanghai Automotive Indutry Corporation és First Automobile Works – közösen fejleszti, és a 2,5-3,4 millió Ft-os sávban mozognak majd a vételárak. Azért húzódott sokáig a projekt, mert gazdaságilag sikeres vállalkozást akartak létrehozni, amihez az MQB építőkészlet bevezetése is nagy segítség. Várhatóan korábbi padlólemezt használnak majd az olcsóautóknál, azonban a konszern-szinten egységesített alkatrészek miatt azoknál olyan kényelmi extrafelszereléseket is tudnak majd kínálni, amelyekkel a vetélytársak nem tudnak versenyezni. Európában a szigorú környezetvédelmi és biztonsági előírások miatt nagyon drágák az autók, ezekkel nem tud versenyképes lenni az olcsóautók piacán a konszern. Ha Kínában bejön a számítása a Volkswagennek, akkor egyéb Ázsiai piacokon (Oroszországot is beleértve) és Dél-Amerikában is a helyi igényekre fejlesztett típusokkal lépnek majd piacra.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!