Mivel az Abu Dzabiban működő Ferrari World vidámpark nagyon szép eredményeket hoz, építenek egy újabb Ferrari kalandparkot. A 20 éves fennállását ünneplő spanyolországi PortAventura szórakoztatóközpontban komoly befektetéseket eszközölnek – ezek egyike a 100 millió eurós költséggel felépülő Ferrari Land.

A 75 ezer négyzetméteres területet elfoglaló létesítményben a Formula-1 rajongók és családok is találnak kedvüknek megfelelő időtöltést. Itt nem a sebességével tűnik majd ki a hullámvasút a többi közül, hanem azzal, hogy egyfelől Európa legmagasabbja a maga 112 méterével, másfelől ezen a 112 méteres szakaszon 0-ról 180 km/h-ra gyorsul fel a szerelvény, tehát az utasok az F1-es gyorsulás élményét kapják majd.

Most került sor az ünnepélyes alapkőletételre, ahol Maurizio Arrivabene, az F1-es csapatvezető és Sebastian Vettel F1-es pilóta is részt vett. A tervek szerint 2016 végére fejeződik be az építkezés, nem sokkal ezt követően pedig már a látogatók számára is megnyitják majd az új attrakciót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!