A Honda Accord ugyan már ma is képes saját magát vezetni, de egy 1968-as egyezményben az autógyártók megállapodtak arról, hogy a gép nem lehet felelős, ezért ha a számítógép azt érzékeli, hogy a sofőr elengedte a kormányt, akkor az Accord sávkövető funkciója automatikusan kikapcsol. Nos, a Cadillac valami hasonló megoldáson dolgozik, csak ők hagyják a számítógépet uralkodni. Persze mindehhez ideális körülményekre van szükség, azaz például sűrű ködben, vagy szakadó hóesésben nem tudunk a gépagyra hagyatkozni, az csak akkor segít rajtunk, ha nekünk se okoz gondot az autó irányítása

A Cadillac szerint 2015-ben már megvásárolható lesz a Super Cruise névre keresztelt rendszer, amelynek egyes alkotóelemei – távolságtartó tempomat, sávtartó segéd – már ma is benne vannak az autókban, az igazi újítás ezeknek a rendszereknek az összekötése, illetve a kormányzás befolyásolásának lehetősége.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!