Elméletileg büszke lehet a Mercedes-Benz arra, hogy 2,1 millió kilométert futott a most Hollandiában eladásra kínált, eredetileg is ott forgalomba helyezett 124-es kombi, azonban ha belegondol az ember, azért futott ilyen sokat a kocsi, mert a többivel baj volt… Ha lehet hinni a hivatalos holland km-nyilvántartásnak, akkor folyamatosan baj van a Mercedesekkel, az első egymillió km 14 év alatt, a második 15 év alatt ment bele ebbe a példányba.

Mivel a Mercedes-Benz hivatalos szervizautójáról van szó, azt eredetileg haszonjárműnek (szürke rendszám) helyezték forgalomba, ezt az eredeti táblát is adják az autóval együtt. Sajnos az autó előéletéről, azaz hogy milyen részegységeket cseréltek vagy javítottak rajta az évek során, nincs dokumentáció, jelenleg tökéletes állapotban van a gép. A motor járása finom, nem füstöl, a felfüggesztés csendes, és még a gyári matricázás is ott van a karosszérián, az utastérben nyoma sincs a használatnak.

A második tulajdonos által eladásra kínált 1986-os Mercedes-Benz 250TD-ért 2499 eurót kérnek, az autót az S&S Cars kereskedésben árulják. Rajongót keresnek, tehát olyat, aki gyűjteményének szánja ezt a sokat látott példányt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!