2021. augusztus 20-án az éves szabadságról a munkába visszatérő wolfsburgi toronyházban dolgozó VW-alkalmazottak azzal szembesültek, hogy már csak vegán ételeket találtak az üzemi menzájuk kínálatában, megszüntették a sertéshúsból készült currykolbász forgalmazását, a teljes, mintegy 150 tételt tartalmazó étlap vegán lett. Azonban az irodai alkalmazottak nem nyugodtak bele, hogy ha húst akarnak enni, akkor a wolfsburgi gyár területén található másik menzára (összesen 29 étterem gondoskodik a dolgozók ellátásáról) kellett menniük, ahhoz nem volt elég hosszú az ebédidő, és azt se fogadták el, hogy automatából vehették meg a sertéshúsból készített currykolbászt.
A lépés egyébként a Herbert Diess által indított kampány része volt. Diess már a konszernen kívül építgeti karrierjét, úgyhogy már semmi akadálya nem volt a sertésből készült currykolbász visszatérésének, amely a felettébb politikailag korrekt retorika szerint azért került sor, mert a VW minden kisebbség – ide számítják a húsevőket – igényeit figyelembe veszi.
A Volkswagennek 1950 óta van saját húsüzeme, ahol pontosan 50 évvel ezelőtt, 1973-ban készült el az első VW Currykolbász, amely mára a konszern legnagyobb darabszámban értékesített terméke lett. A „199 398 500 A” cikkszámon kínált húskészítmény jövője biztos, legkésőbb 2025-ben áttérnek a nem tömeges állattenyésztésből származó hús alapanyagra.