Kínában lényegében állami monopólium a taxizás, a helyi törvényalkotók általában olyan nehéz követelményrendszert szabnak, hogy magáncégek nem is próbálkoznak belépni a piacra. Mégis vannak, akik megpróbálnak fuvart szerezni.

A magánszemélyek saját autóikat olyan fényezéssel látják el, mint a helyi taxik, hamis taxamétert is szerelnek az utastérbe, és saját zsebbe teszik a megkeresett pénzt. Az utasok azért nem szólnak a rendőrségnek, mert általában olcsóbbak az ilyen fuvarok az államinál, arról nem is beszélve, hogy szinte az összes nagyvárosban kevés a taxi.

Természetesen a rendőrség és egyéb hatóságok is folyamatosan küzdenek ez ellen, most egy látványos akcióval próbálták meg elvenni a magántaxisok kedvét. Hefei városában 156 darab illegális taxi gyűlt össze, amelyeknek a sorsa mindenképpen a megsemmisítés volt. Csak előbb hagyták, hogy a legális taxisok és a rendőrök kiéljék magukat.

A meghívottak vascsövekkel verhették szét az egyébként teljesen jó állapotú gépkocsikat, a hamisított taxi-rendszámokat lángvágóval darabolták fel, nehogy még egyszer felhasznáhassák azokat törvénytelen célra. Miután a hivatalos emberek levezették feszültségüket, autóbontók fejezték be a kocsik megsemmisítését. Az autóból kifolyt folyadékok láttán a környezetvédelem arrafelé nem szempont a megsemmisítés során…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!