Ez az innovatív autó tartalmazza egy terepjáró „off-road” menet képességeit, és egy sportautó erejét. E modellel bizonyítja Európa egyik legsikeresebb autó gyártója, hogy a jövőben hogyan lehet két külön világot – egy dzsippet és egy kupét összeolvasztani, amelyből megszülethet az off-road kupé.

Az off-road kupé belseje progresszív benyomást kelt az ergonomikus flex kagylóüléseivel. A belső tér sportos és puritán, melynek legfőbb hozzávalója egy puha műanyag anyag, szaténos felszínnel.

Ezt a tömítésekhez, ülésekhez és az ajtó díszlécéhez is felhasználták. Igen széleskörben variálható a belső tér, hisz rengeteg belső rekesz található, és sokféleképp változtatható a hátsó rész is.

A koncepció autót 241 LE-s V6-os motor hajtja, melynek ereje 4MOTION négykerék meghajtáson keresztül jut el a kerekekhez, és tiptronic váltó is tartozik hozzá. Az autó 6,9 mp alatt éri el a 100km/h-ás sebességet, és a végsebességét 231 km/h-nál elektronikusan.

Az autó lökhárítója oldalsó nézetből egy klasszikusan ívelt csípőre emlékeztet. A hátsó részben a különösen széles lökhárító egy erőteljes combra hasonlít,; előre felé pedig a szárnyak nyom nélkül beleépülnek a külső ajtó panelbe. Ez a vonal ki van húzva, mint egy nyíl ina a kocsi két harmadán is túl, és a hátsó kerék ováljánál van vége.