Hétfőn volt utoljára nyitva a nagyközönség előtt a Nürburgring Nordschleife, ennek a napnak az utolsó pillanataiban történt a tömeges baleset. Egy Porsche 911 GT3-as hűtőfolyadék-csöve repedt meg, a Hatzenbach-sikánnál aszfaltra került hűtőfolyadékon pedig 14 autó csúszott meg és ütközött vagy egymással vagy a szalagkorláttal. Három könnyű sérültje és két súlyos sérültje van a balesetnek, utóbbiak közül az egyiket a tűzoltóknak kellett kivágniuk az összetört autójából, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az első óvatos becslés szerint euróban hétszámjegyű összeg lesz az anyagi kár.

Az egyik összetört autó fedélzeti kamerája rögzítette (a felvételt nem adták közre), hogy még percekkel az első balesetet követően is nagy tempóval érkeztek az autók a helyszínre, ezért a rendőrség arra kéri az autóvezetőket, hogy minden körülmények között, még a Nürburgring versenypályán is olyan tempóval közlekedjenek, hogy biztonságosan meg tudjanak állni, ha veszélyhelyzetet látnak. A Nürburgring Nordschleife kérdéses szakaszán nem volt szolgálatban pályabíró, és a központból irányított jelzőlámpa se világított sárga jelzéssel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!