Egykor Shelby Supercars néven kezdte az ipart a jelenleg SSC North America néven futó manufaktúra, amely hamarosan befejezi első közúti autójának, az Ultimate Aero-nak a sorozatgyártását. Még gyorsabb lett a világ leggyorsabb autója.

A Jarod Shelby által alapított és vezetett cég már bemutatta új modelljét, a Tuatara névre keresztelt szuperautót, de annak sorozatgyártása csak jövőre indul, addig még hátravan néhány Ultimate Aero összeszerelése, egészen pontosan 5 darab XT utónevű speciális modellel búcsúzik a nyolc éve piacon lévő autó.

Ennek lényege, hogy az ülések mögé beépített, két turbóval ellátott 6,9 literes V8-as erőforrás teljesítménye 1300 lóerő 6800/percnél, a maximális nyomaték 1361 Nm. Mindezzel egy hétfokozatú, a kormányon elhelyezett fülekkel vezérelhető váltó küzd. Az SSC Ultimate Aero XT tömege mindössze 1270 kg, így nem csoda, hogy alig 2,65 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, a végsebesség pedig 439 km/óra. Mind az öt autó a megrendelő kérésének megfelelő fényezést kap (többszínű kialakításra is van lehetőség), az exkluzivitás megőrzése érdekében az SCC nem gyárt majd még egy autót – még Tuatarát sem – ilyen színben. Az árat nem árulták el, de nem valószínű, hogy sajnálnák a vásárlók a pénzt a világ leggyorsabb-legerősebb sorozatgyártású autójára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!