Kicsit későn eszmélt a Toyota, micsoda hírértéke van Fedor Konjuhov világrekord-kísérletének, a Földet hőlégballonnal megkerülő orosz sportember indulásakor még csak egy lemezfelnis alapmodellt biztosított, a diadalmas célba érkezéskor már egy csillogó könnyűfémfelnis Hilux csúcsmodell várta a kalandort.

Épp csak egy fotót sikerült csak készíteni a hőlégballonnal, azon is alig látszik a Toyota pickupja, ezért a japán cég igyekezett utólag kicsit fényezni az autót látványos vízfröcskölős képekkel. Valamiért a rekorder-ballont a hátára vevő teherautó mellé is odaállították az adott szituációban teljesen haszontalan járművet, a földi kísérőszemélyzet autóját a gázpalackok eloldozásánál fellépőnek használták.

A lényeg a világrekord, Fedor Konjuhov július 23-án moszkvai idő szerint 11 óra 11 perckor egy ausztrál kisváros, Bonnie Rock közelében ért földet, így 11 nap alatt kerülte meg a Földet, majdnem két nappal múlva alul Steve Fosset 14 évvel ezelőtt felállított világrekordját. A 34.950 kilométeres utazás során a ballon átszelte a Csendes-óceán, az Atlanti-óceán és az Indiai-óceán egét, megközelítve az Antarktiszt, és végigrepülve Ausztrália, Dél-Amerika és Afrika fölött. Konjuhov egészen 10.600 méteres magasságig emelkedett a léghajóval, ahol a külső hőmérséklet már -55 Celsius fok.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!