A tavasszal a kínálatba visszatérő Scenic E-Tech Electric mellett egy másik családi autót is bemutatott a Renault, egészen pontosan a 2 évvel ezelőtt piacra dobott Kangoo nyújtott változatát vitték el Münchenbe. A Renault Grand Kangoo esetén 38 centivel megnyújtják a tengelytávolságot, így már 3 üléssornak van kényelmesen helye a karosszériában – a 7 ülés mögött is még 500 literes csomagtér áll rendelkezésre.

Az utastér hátsó részébe 5 darab, külön tologatható, állítható támlájú, ledönthető és szükség esetén kivehető ülést helyeznek, ezekkel összesen 1024-féle kombináció állítható elő. Az összes ülés eltávolításával, az anyósülés támlájának előredöntésével 3,75 köbméteres, 3,11 méter hosszú rakodótér jön létre. Az utasok egyébként 58 liternyi tárolóhelyet használhatnak. A beltér hátsó részének megközelítésére a normál modellénél 18 cm-rel szélesebb, 83 cm-es nyílást szabaddá tevő tolóajtók gondoskodnak, a hátsó ajtó alapesetben felfelé nyíló, de kérhető 1/3-2/3 arányban osztott oldalra nyíló ajtó is.

A Renault Grand Kangoo motorkínálata az 1,3 literes turbómotorból (130 LE, 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy 7 fokozatú duplakuplungos váltó), 1,5-ös dízelmotorból (95 LE, 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó) és 122 lóerős villanymotorból áll. Az E-Tech Electric modell 45 kWh kapacitású akkumulátorával 265 km-es elektromos hatótávolságot tud, a fedélzeti töltő 22 kW-os, villámtöltésre 80 kW teljesítménnyel van lehetőség.