Donino Rosset igazi autórajongó, és ezt a fia, William Denis Rosset is örökölte. Már régóta tervezték, hogy összehoznak egy saját autót, de csak miután találkoztak Fernando Morita formatervezővel, azt követően valósult meg a dolog, amelynek eredménye az Amoritz GT nevű szuperautó.

A prototípus fejlesztése és megépítése 35 ezer munkaórát emésztett fel, szerencsére sikerült támogatókat is szerezni a tervhez, hiszen Brazília első szuperautójáról van szó. Noha az elkészült autóban már benne van a technika, egy biturbó-feltöltéssel megerősített, és alkohol-üzemre átállított, 1007 lóerős Dodge Viper V10-es, ez még nem teljesen működőképes példány.

Most készül a második autó, amellyel aztán a versenypályákon tökéletesítik a felfüggesztés hangolását, a 4,7 méter hosszú, 2 méter széles karosszéria már a végleges. Ötven autó összeszerelését tervezik egy olyan üzemben, ahol a látogatók figyelemmel követhetik az Amoritz GT összeszerelését, azaz turisztikai látványosság lesz a gyártás. Aki egyébként szeretne egyet, az jobban teszi, ha siet. A 2 millió brazil realos (kb. 236 millió forint) vételár ellenére látatlanban már öt darabot eladtak, és máris még több, a teljes vételárat letétbe helyező vásárlóról beszélnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!