Az Aspid Cars már többször is megmutatta a nagyközönségnek a Super Sport nevű tanulmányát, és most elkészültek az első utcai autójukkal, a GT-21 Invictus nevű sportkocsival.

Ez nagyobb méretű a korábbi tanulmánynál, és erősebb is. A tervezőknek nagy feladatot jelentett, hogy a szabadon álló kerekek miatt keskeny karosszériában elég hely legyen az utasoknak. A hossz 4447 mm, a szélesség 1883 mm, a magasság 1226 mm. A váz tömege mindössze 80 kg, a száraz tömeg nem éri majd el a 990 kg-ot – miközben a motortérbe a legújabb, 450 lóerős BMW V8-ast szerelik, amihez dupla kuplungos váltó csatlakozik.

Az Aspid GT-21 Invictus kevesebb, mint 3 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, csúcssebessége meghaladja a 300 km/órát. Mivel fontosnak tartják az exkluzivitást, csak 250 darabot fognak gyártani az autóból, az egyediséget több mint 100 extra rendelhetőségével garantálják – és a színt is a kedves ügyfél választhatja ki. Minden példányt a gyárban adnak majd át a megrendelőnek, aki egy képeskönyvet is kap a gyártásfolyamatról – a megrendelést 20 kereskedésben adhatják le majd az ügyfelek.

A tulajdonos bármikor kérhet új futóműhangolást a gyártól, de az elektronikus vezetéstámogató rendszereket is az ő ízléséhez hangolják. A gyárilag 2+2 üléses utasteret is bármikor visszaépítik 2 személyesre, ha netán egy égimeszelő vásárolná meg az Aspid GT-21 Invictust, és nem férne el a kormány mögött.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!